Wegańskie ciasto czekoladowe

PrintFriendly

ciasto czekoladowe
Oto jedno z prostszych i szybszych ciast, jakie można upiec. Ciasto na tzw. ostatnią chwilę, kiedy właśnie wróciliście z treningu, a za chwilę mają do Was wpaść goście. Nie potrzebuje żadnych wykwintnych składników, a przygotowanie go zajmie Wam zaledwie 30 minut.

Składniki:
200g mąki
3 łyżki stołowe kakao
50g cukru trzcinowego
1 łyżeczka sody
odrobina prawdziwej wanilii
5 łyżek stołowych oleju rzepakowego
250-300ml wody
szczypta soli

Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie łyżką. Gotową masę przelewamy do formy i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20-25 minut (ciasto powinno wyrosnąć i być suche w środku przy sprawdzaniu patyczkiem). Gotowe!

PrintFriendly

Leave a Reply

Be the First to Comment!