Racuchy z dyni

PrintFriendly

racuchy-z-dyni

To niezwykle szybkie i proste danie idealne w sezonie jesiennym, kiedy dynia jest powszechnie dostępna i tania. Będzie świetną alternatywą dla placków ziemniaczanych. Sprawdzi się też jako szybki posiłek po treningu, gdyż przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Placuszki pięknie pachną, są lekko słodkie naturalną słodyczą dyni i doskonale smakują. Dynia jest też lekkostrawna i zawiera wiele cennych dla naszego organizmu składników odżywczych.

Składniki:
ok. 2 szklanek startego miąższu z dyni
1 jajko
5-6 łyżek skrobii kukurydzianej
łyżka jogurtu naturalnego
sól do smaku

Przygotowanie:
Startą dynię mieszamy ze skrobią kukurydzianą, jajkiem oraz łyżeczką jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą do smaku.
Smażymy na oleju na rozgrzanej patelni. Gotowe placuszki można oprószyć odrobiną stewii w proszku.

PrintFriendly

Leave a Reply

Be the First to Comment!