Mus bananowo-daktylowy

PrintFriendly

mus-bananowo-daktylowy

Połączenie bananów z truskawkami może skusić niejednego łasucha. Ten pyszny mus można serwować na śniadanie lub jako zasłużony deser po treningu. Zawarty w bananach tryptofan poprawi nam humor równie skutecznie jak biegowa dawka endorfin!

Składniki:

1 dojrzały banan
5 łyżek stołowych kaszki kukurydzianej
szklanka mleka migdałowego
ok. 5-6 truskawek (mogą być mrożone)
1 łyżeczka miodu
3-4 suszone daktyle

Przygotowanie:

Mleko zagotuj w rondelku, wsyp kaszkę kukurydzianą, dodaj pokrojonego drobno banana oraz drobno posiekane daktyle. Gotuj na małym ogniu około 10 minut, po czym zdejmij z ognia. W osobnym naczyniu rozgnieć truskawki, dodaj łyżeczkę miodu i zagotuj aż powstanie syrop. Polej syropem przygotowany uprzednio i przestudzony mus bananowo-daktylowy. Smacznego! :)

PrintFriendly

Leave a Reply

Be the First to Comment!