Kasza jęczmienna z warzywami

PrintFriendly

kasza-jeczmienna-z-warzywamiProste i łatwo dostępne składniki nadają się idealnie do przygotowania szybkich i sycących dań. Kasze są cennych źródłem skrobi oraz witamin z grupy B, witaminy E i kwasu foliowego. Zawierają również potas, żelazo i magnez. Sprawdzą się idealnie jako lekki posiłek po treningu.

Składniki:
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
szklanka kaszy jęczmiennej
papryka żółta
papryka zielona
cukinia
nać pietruszki
sól i pierz do smaku
szczypta mielonej ostrej papryki
ziele angielskie
liść laurowy
oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy w 2 i 1/2 szklanki wody do miękkości. Warzywa obieramy i drobno kroimy, smażymy na patelni z dodatkiem przypraw. Gotowe warzywa mieszamy z przygotowaną uprzednio kaszą.

PrintFriendly

Leave a Reply

Be the First to Comment!